matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne
Patii789:
a) f(x)=√x+1 b) f(x)=ex2 c) f(x)=√x2+x+1 d) f(x)=(x3+2x2+1)ex e) f(x)=xlnx f) f(x)=xlnx−x
3 gru 22:04
:}:
1
a)
2
√
x
b)e
x
*2x
3 gru 22:07
:}:
pogmatwane te zapisy
3 gru 22:08