matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funcji
nika:
Oblicz korzystając z definicji pochodną funkcji f(x)=
√
x
w punkcje x
0
=2
3 gru 21:47
:}:
1
pochodna pierwiastka to
2
√
x
3 gru 21:49
Placek:
√
x + h
−
√
x
√
x+h
−
√
x
√
x+h
+
√
x
lim
h→0
= lim
h→0
(
*
)
h
h
√
x+h
+
√
x
3 gru 21:52