matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie z wartością bezwzględną
lightban:
2|3−x|=6
3 gru 19:57
:}:
3−x>0 to |3−x|=3−x 3−x<0 to |3−x|= − (3−x) rozpatrz oba przypadki
3 gru 20:00
kyrtap:
2I3−xI = 6 /:2 I3−xI = 3 3 − x = 3 ⋁ 3 − x = −3 x = 0 ⋁ x = 6
3 gru 20:02