matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
L:
Wskaż funkcję, która ma miejsce zerowe A. f(x) = −3
x
B. f(x) = 3
x
−
2
C.h(x) = 3
x
+ 1 D.k(x) = 3
x
− 2 pomoze ktos?
3 gru 15:16
J:
D 3
x
− 2 = 0 ⇔ 3
x
= 2 ⇔ x = log
3
2
3 gru 15:18