matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt s
olka:
2
3
Punkt S= (
;
) jest środkiem odcinka AB. Obliczyć brakujące współrzędne
3
5
1
4
A(2
; y
A
, B (x
B
; −1
)
3
5
3 gru 15:10
J:
x
A
+ x
B
x
S
=
⇒ x
B
= ...
2
y
A
+ y
B
y
S
=
⇒ y
A
= ..
2
3 gru 15:13
L:
X
B
=−1 X
A
=3
3 gru 15:20