matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
kaka:
podać trzy początkowe wyrazy ciągu (a
n
) określonego wzorem a
n
=2
n
−2n . Pomoze ktoś mi jak wskazać te wyrazy?
3 gru 14:25
J:
a
1
= 2
1
− 2*1 = 2 − 2 = 0 a
2
= ... podstaw : n = 2 a
3
= .... podstaw: n = 3
3 gru 14:26
kaka:
dzięki
3 gru 14:35