matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenie pochodnych
Bartek:
Oblicz pochodne: 1) (arcsin2x)'= 2) (arctg
5
3x)'=
3 gru 14:10
J:
2
1) =
√
1 − 4x
2
3 gru 14:12
J:
1
2) = 5arctg
4
3x*
*3
1+9x
2
3 gru 14:14
Bartek:
dzięki
3 gru 14:38