prosze
jola: w ciągu arytmetycznym a1=5 oraz a10=15.Wówczas suma s10 dziesięciu początkowych wyrazów
ciągu jest równa:
proszę oblicz
3 gru 12:24
J:
| | 5 + 15 | |
S10 = |
| *10 = .... |
| | 2 | |
3 gru 12:25
jola: proszę o całe rozwiązanie bardzo proszę
3 gru 12:38
J:
..Ty jesteś w podstawówce ..?
3 gru 12:40
jola: tak w zerówce mam 50 lat i nie potrafie tego zrobić bo nic nie pamiętan ze szkoły wykształcenie
srednie jest mi potrzebne w pracy i co mam zrobić?więc chodze do szkoły śmieszne co?
3 gru 12:50
J:
nie ... nie jest smieszne ...dodaj liczby w liczniku ... podziel tą liczbę przez 2 i wynik
pomnóż przez 10
3 gru 12:52
jola: OK! wielkie dzięki ale musze wracać do pracy dalsze zadania będe próbowac rozwązywać wieczorem
3 gru 13:00
jola: ostatnie zadanie prosze o pomoc
W ciągu rosnącym geometryczny (an) dane są a1=3 i a3=27.Wtedy a5:
3 gru 18:12