matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
j
jola:
Piątym wyrazem ciągu (a
n
) o wzorze (a
n
) = (−1)
n
* (n
2
−5
n
) jest liczba: proszę o całe rozwiazanie
3 gru 12:09
J:
a
5
= (−1)
5
*(5
2
−5*5) = − (25 − 25) = 0
3 gru 12:13
===:
5
n
..
3 gru 12:13