matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam niech mi ktoś to wytłumaczy
Nikola:
x
2
+y
2
−2y=0
17 lis 22:01
Bogdan:
Dobry wieczór. To jest równanie okręgu. X
2
+ y
2
− 2y + 1 − 1 = 0 x
2
+ (y − 1)
2
= 1 Środek okręgu S = (0, 1), długość promienia r =
√
1
= 1
17 lis 22:05