matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice jednostronne
pomcy:
Oblicz:
√
(x+2)
2
lim
x+2
x→−2
−
3 gru 08:39
J:
I x + 2 I
−x −2
= lim
= lim
= − 1
x +2
x+2
3 gru 08:49
Janek191:
√
(x + 2)
2
I x + 2 I
f(x) =
=
x + 2
x + 2
więc lim f(x) = −1 x→ −2
−
oraz lim f(x) = 1 x → − 2
+
3 gru 08:50
pomcy:
Dzieki
3 gru 08:52
J:
.. i jak napisał
Janek191
, prawostronna g = 1 ...
3 gru 08:52