2
qu: Rownanie zespolone
x4−3x3+4=0
x2=t
t1= liczba obliczylem
t2 rowniez
tylko nie wiem co dalej
3 gru 00:03
pigor: ... no to zapytam jak tak łatwo ci poszło z t
1,t
2,
czy tam w danym równaniu masz x
3 czy x
2 
.
3 gru 00:07
qu: pomyłka, masz racje x2
3 gru 00:07
3 gru 00:08
qu:
3 gru 00:20
razor: Δ = 9−16 = −7
√−7 = ?
3 gru 00:24
qu: i √7
to juz wczesniej policzylem
mam x2=t
i nie wiem co dalej
mam t1 i t2
3 gru 00:29
qu: ?
3 gru 00:38
KrzysztofŁ: Oblicz pierwiastki zespolone stopnia drugiego z
t1 = 32 + i*(− √7 2) i z t2 = 32 + i*√7 2
3 gru 01:05
qu: pomoże ktos jak sie za to zabrac ?
3 gru 08:34
4 gru 02:57