OBLICZ
ilonu$ka: BŁAGAM POMÓŻCIE

Oblicz
3⁴−3₄ * √5/√125=
√1/27 * √3 −(−½)⁰=
8*√90 * 2√10=
7³/1=
∛49:∛3/2 −√150/24=
prosze pomóżcie mi
17 lis 21:36
jamelia: | | 1 | | 1 | | 2 | |
√1/27 * √3 −(−½)⁰= |
| *√3−1= |
| −1=− |
| |
| | 3√3 | | 3 | | 3 | |
8*√90 * 2√10= 8*3
√10*2
√10=48*10=4800
reszty za bardzo nie moge odczytac
17 lis 21:48
jamelia: jesli piewrwsze wyglada tak
| | 34√5 | | 34√5 | | 1 | | 4 | |
34− |
| =34− |
| =34(1− |
| )= |
| *34 |
| | √125 | | 5√5 | | 5 | | 5 | |
ogolnie chodzi o to ze np.
√90=
√9*10=
√32*10=
√32√10=3
√10
i w ten sposob jestes na pewno w stanie obliczyc wszystkie te zadania
17 lis 21:53
ilonu$ka: nie jestem ja tego nie rozumiem
plis rozwiąż mi
17 lis 22:04