dla was pewnie banał:P
karooo: a)wartość wyrażenia (pierwiastek20+pierwiastek45−pierwiastek80)
2 jest równa...?
b)wyrażenie 2kreska ułamkowa 1−pierwiastek 3 ma wartość...
c)wartość wyrażenia pierwiastek duzy pod nim (1/2)
2−(1/5)
2
d)ile liczb naturalnych zawiera się w pzredziale <−pierwiastek2

ierwiastek32>
e) wartość wyrażenia |2−6pierwiastków3|+|2pierwiastki3−6| jest rowna .....?
F) równanie |x|=3 ile ma rozwiazań?
g) liczba −3log(małe9)27 jest równa...?
2 gru 21:18
J:
tu nie jest : "zgaduj zgadula" ...
2 gru 21:19
karooo: nierozumiem.. potrzebuje żeby mi ktos pokazał jak to zrobić bo sama już godzine siedze i za
chiny mi się nie udałe... dałam przykładowe zadania , mam ich jeszcze dużo więcej ale chciałam
zobaczyć jakiś przykład jak wgl się za to zabrać...
2 gru 21:25
Ditka:
(√20+√45−√80)2=(√20+√45)2−2(√20+√45)*√80+80=
20+2*√20*√45+45−2√20*√80−2√45*√80+80=
20+2*2√5*3√5+45−2*2√5*4√5−2*3√5*4√5+80=
20+12*3*5+45−16*5−24*5+80=
20+180+45−80−120+80=25
2 gru 21:44
Eta:
1/ √20=√4*5=2√5 , √45=√9*5=3√5 , √80=√16*5=4√5
......= (2√5+3√5−4√5)2= (√5)2=5
2 gru 22:30