przekształcanie wykresu funkcji wykładniczej
bacha: Jak należy przekształcić wykres funkcji f(x)= 3x , aby otrzymać wykres funkcji g?
a) g(x)= 3 x / 3
b) g(x)= 3 x /27
c) g(x)= 3· 3 x
d) g(x)= √3 · 3 x
2 gru 20:25
bacha: Czy w pierwszym będzie 3x−3
a w drugim też tak samo?
2 gru 20:27
J:
a) g(x) = 3x −1 .. przsunąć o wektor v = [1,0]
2 gru 20:28
Gray: To co napisałaś to do b); w a) 3x−1
2 gru 20:29
J:
b) g(x) = 3x−3 ... przesunąć o wektor ...
c) g(x) = 3x+1 ...
d) g(x) = 3x + 1/2 ..
2 gru 20:30
bacha: Dzięki bardzo! Już wszystko jasne
2 gru 20:34