matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji z krysickiego
domzc:
e
1/x
−1
obliczyc granice lewo i prawo stronna funkcji
f punkcie x=0
e
1/x
+1
krysicki przyklad 5.66
2 gru 18:41
Ditka:
1/n →0 z prawej −1/n→0 z lewej
e
1
/
1
n
−1
e
n
−1
e
n
(1−1/e
n
)
=
=
→1
e
1
/
1
n
+1
e
n
+1
e
n
(1+1/e
n
)
e
1
/
−1
n
−1
e
−n
−1
1−e
n
1/e
n
−1
=
=
=
→−1
e
1
/
−1
n
+1
e
−n
+1
1+e
n
1/e
n
+1
2 gru 19:53