prosze o pomoc zadanie na jutro :)
ziomek: z miejscowosc a do miejscowosci b odleglej od a o 160 km wyruszyly samochod osobowy i
rowerzysta . predkosc rowerzysty jest o 50 km/h mniejsza od predkosci samochodu. czas
przejazdu samochodu jest o 3 godziny i 20 minut krotszy od czasu przejazdu rowerzysty. oblicz
srednie predkosci samochodu i rowerzysty
17 lis 20:58
jamelia: 3godziny i 20 minut = 313h=103h
Vr=Vs−50
ts=tr−103
V−r=160tr
V−s=160ts
Wystarczy podstawic. Tyle, ze zamienilam tu na godziny, ale ogolnie z tego co pamietam, my
zawsze na fizyce liczylismy w jednostkach ukladu SI, wiec pozamienialabym wszystko na metry,
sekundy i otrzymala odpowiedz w metrach na sekunde, a pozniej najwyzej zamienila na kmh
17 lis 21:42
jamelia: 3godziny i 20 minut = 313h=103h
Vr=Vs−50
ts=tr−103
Vr=160tr
Vs=160ts
Wystarczy podstawic. Tyle, ze zamienilam tu na godziny, ale ogolnie z tego co pamietam, my
zawsze na fizyce liczylismy w jednostkach ukladu SI, wiec pozamienialabym wszystko na metry,
sekundy i otrzymala odpowiedz w metrach na sekunde, a pozniej najwyzej zamienila na kmh
17 lis 21:42
jamelia: 3godziny i 20 minut = 313h=103h
Vr=Vs−50
ts=tr−103
Vr=160tr
Vs=160ts
Wystarczy podstawic. Tyle, ze zamienilam tu na godziny, ale ogolnie z tego co pamietam, my
zawsze na fizyce liczylismy w jednostkach ukladu SI, wiec pozamienialabym wszystko na metry,
sekundy i otrzymala odpowiedz w metrach na sekunde, a pozniej najwyzej zamienila na kmh
17 lis 21:43
jamelia: 3godziny i 20 minut = 313h=103h
Vr=Vs−50
ts=tr−103
Vr=160tr
Vs=160ts
Wystarczy podstawic. Tyle, ze zamienilam tu na godziny, ale ogolnie z tego co pamietam, my
zawsze na fizyce liczylismy w jednostkach ukladu SI, wiec pozamienialabym wszystko na metry,
sekundy i otrzymala odpowiedz w metrach na sekunde, a pozniej najwyzej zamienila na kmh
17 lis 21:43
ziomek: aha... no to teraz wydaje sie dosyc proste...
dziekuje
17 lis 21:44