Koszt całkowity, dochód krańcowy i zyska krańcowy
Potrzebujący: Dana jest funkcja kosztu całkowitego Kc(x) i funkcja ceny p(x) zależne od wielkości sprzedaży
x:
Kx(x)= 0,000002x3 − 0,03x2 + 400x +80000
p(x)= 600 − 0,05x
Wyznaczyć koszt krańcowy, dochód krańcowy i zysk krańcowy dla wielkości sprzedaży x = 2000.
Obliczyłem koszt krańcowy, który wyniósł 304
Jak obliczyć dochód krańcowy i zysk krańcowy? Pomoże ktoś, jakie wzory pomogą mi to obliczyć?
2 gru 18:14
Potrzebujący: up
2 gru 21:04
Potrzebujący: up
3 gru 17:10