matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trojkata
tomek:
prosze o pomoc w zadaniu oblicz pole trojkata o bokach 7 cm i 8cm i kacie miedzy nimi 60 st
2 gru 17:59
M:
25 sie 06:04
#k:
1
√
3
P=
*7*8*
2
2
√
3
P= 28*
= 14
√
3
cm
2
2
25 sie 11:50
Janek191:
26 sie 07:44