Potęgi
AAA: | | 365 * 21610 | |
pomoże mi ktoś rozłożyć liczbę |
| do podstawy 2? |
| | 340 | |
2 gru 16:49
Krystek: Rozbij podstawy i wykonaj działania na potęgach
np
365=610=(2*3)10=...
2 gru 16:51
AAA: nie umiem zrobic.. z tą 340 zamienic na 2 w podstawie
2 gru 16:57
Krystek: nie ale 21610=630 =(2*3)30=...
2 gru 17:02
AAA: to zrobiłam
2 gru 17:05
Krystek: i skraca się 340
2 gru 17:06
AAA: i wyszło 2
0 ?
2 gru 17:08
Krystek: 240
2 gru 17:13
AAA: tak nie dopisałam 4

dzieki za pomoc
2 gru 17:16
Krystek:
2 gru 17:18