matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie pochodnych
Y:
Oblicz pochodną drugiego rzędu z funkcji: y=(x
2
+1)
3
2 gru 15:28
J:
y' =3(x
2
+1)
2
*2x = 6x(x
2
+1)
2
y" = 6(x
2
+ 1)
2
+ 6x*2(x
2
+1)*2x = ... uporządkuj
2 gru 15:32
Y:
Dzięki wielkie
2 gru 15:41