matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOGARYTMY OBLICZ!
knopers :):
A) 3log
2
6 + log
2
5 − log
2
135
1
B) log
4
64
3
1
1
C) log
2
( 1
) − log
2
(3
) − log
2
13
2
91
2 gru 14:58
J:
6
3
*5
a) = log
2
= log
2
8 = 3
135
2 gru 15:00
J:
b) = log
4
4
−3
= − 3*log
4
4 = − 3
2 gru 15:01