matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ograniczenia zbiorów
Klaudia:
Uzasadnij że podany zbiór nie jest ograniczony z góry ani z dołu B=(−3)
n
1 gru 20:45
Saizou :
(−3)
n
=(3*(−1))
n
=3
n
*(−1)
n
dla n=2k+1 3
2k+1
(−1)
2k+1
=−3
2k+1
lim
k→
∞
−3
2k+1
=−
∞
1 gru 20:50