TRUDNE ZADANIE
TRUDNE : X jest zbiorem całkowitych wartości parametru m, dla których równanie |−x2 +2|x|+5|= m ma
cztery rozwiązania. Oblicz sumę sześcianów liczb należących do zbioru X. Jak to narysować? Nie
wiem jakie przekształcenia funkcji −x2+2x+5 zastosować, aby otrzymać −x2 +2|x|+5 , bo później,
jak już będzie −x2 +2|x|+5 to dalej tylko odbić ponad oś OX powstały wykres. Proszę o jakieś
wskazówki, pozdrawiam.
1 gru 20:39
krecik:
4 lip 18:38
5-latek:

y= −x
2+2|x|+5
dla x<0 y= −x
2−2x+5(czarny
dla x≥0 y= −x
2+2x+5 (niebieski
teraz y= |−x
2+2|x|+5| (to co pod osia OX na gore idzie narysuj sobie dokladnie
4 lip 18:59
Mila:

f(x)=−x
2+2x+5
f(1)=−1+2+5=6
f(0)=5
Cztery rozwiązania równania:
−x
2+2*|x|+5=m dla m∊(5,6)
4 lip 19:18
5-latek: Dzien dobry
Milu 
Pozdrawiam
4 lip 19:25
Mila:
Witaj, jak wypadła impreza kwiatowa? Zadowolony?
4 lip 20:08
5-latek: Tak
Milu 
jestem zadowolony troche sie rozerwalem i zaczynam znowu sluchac dobrej muzyki
4 lip 20:09
Mila:

Super.
4 lip 20:10
5-latek: Roger Waters wydal w czerwcu nowa plyte tylko ze na yt sa 2 pojedyncze utwory
Nie ma gdzie posluchac calosci bo jesli mi sie spodoba to ja kupie (pewnie bedzie kosztowac w
empiku z 80zl
4 lip 20:20