matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania
amonek:
Wykonaj działania: a) (x−2y) (x+2y) − (x+y) x − (x+y) y b) (a+b+c) (a+b+c) +c
2
− (a+b)
2
1 gru 17:01
amonek:
wie ktoś ?
1 gru 17:36
Ewa:
a) (x
2
−2y
2
)−(x+y)(x−y)= (x
2
−2y
2
)−(x
2
−y
2
)= x
2
−2y
2
−x
2
+y
2
= −2y
2
+y
2
= y
2
1 gru 17:52