matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygo
Rokko:
Rozwiąż równanie sin x* |cos x|=
√
3
/4
1 gru 16:42
J:
√
3
√
3
⇔ sinx*cosx =
i cosx ≥ 0 lub − sinx*cosx =
i cosx < 0
4
4
1
... i sinx*cosx =
sin2x
2
1 gru 16:46