napisz wzor funkcji
anna: Napisz wzor funkcji liniowej ,ktorej wykres przechodzi przez punkty A=(3,7)i B=(−2,−8) prosze o
pomoc
1 gru 16:13
Beata84: Układ rownań
1 gru 16:15
Tadeusz:
albo gotowy wzór −
1 gru 16:17
anna: a mozesz mi pomoc rozwiazac plis
1 gru 16:24
Mila:
Jesteś w GM czy LO?
1 gru 16:25
J:
| | − 8 − 7 | |
y − (−8) = |
| *(x − (−2)) |
| | −2 − 3 | |
1 gru 16:30
anna: w Lo
1 gru 16:36
Paweł: To ladnie sie uczysz
1 gru 18:28
anna : no nie za bardzo a pomozesz mi
1 gru 18:33
Paweł: y=ax + b
7= 3x + b
−8= −2x + b / * (−1)
7=3x + b
8=2x − b
15=5x /:5
3=x
7= 3*3 + b
7=9+b
b=−2
1 gru 18:54
anna : szczere dzieki
1 gru 18:57
Paweł: Polecam sie na przyszłosc
1 gru 18:59
Gustlik: Współczynnik kierunkowy liczymy z wektora:
A=(3,7)
B=(−2,−8)
AB
→=[−2−3, −8−7]=[−5, −15]
y=3x+b
7=3*3+b
7=9+b
7−9=b
b=−2
y=3x−2
Układem równań znacznie dłużej − nie polecam.
1 gru 23:45