matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygnometria
Jarek:
udowodnij że jeżeli α i β są kątami ∆ prostokatnego to sin2α+sin2β=4*sinα*sinβ
1 gru 15:58
Jarek:
heeelp
1 gru 16:11
Bogdan:
β = 90
o
− α ⇒ 2β = 180
o
− 2α, cosα = sinβ sin2β = ...
1 gru 16:16