matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji
bella:
Znajdź przyrost wartości funkcji f odpowiadający przyrostowi argumentu od x
0
do x
1
, a
f(x
1
)−f(x
0
)
następnie oblicz iloraz różnicowy
.
x
1
−x
0
3
f(x) =
,
1+x
x
0
= 0, x
1
= 1
1 gru 15:34