.
Tomek: Oblicz pochodną funkcji:
ln(2x+62)
(6xx+2)/(x+2)
sin(67x)ex
1 gru 14:16
1 gru 14:16
J:
.. na pewno jest 6xx ..?
1 gru 14:17
J:
3) y' =67cos(67x)*ex + sin(67x)*ex
1 gru 14:19
Tomek: 6x
2. Sorry
1 gru 14:19
J:
| | 12x(x+2) − (6x2+2)*1 | |
2) y' = |
| |
| | (x+2)2 | |
1 gru 14:20
Tomek: 1)
y'=(12x+0)/1+0=12x/1? Mylę się?
1 gru 14:30
Tomek: oczywiscie chodzilo mi o podpunkt 2.
1 gru 14:33
J:
.. to chyba 2) .... mylisz się ... wzór na pochodną ilorazu ..patrz: 14:20
1 gru 14:34
Tomek: Faktycznie! Moja wina
1 gru 14:43