matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź obie granice jednostronne (właściwe bądź niewłaściwe) we wskazanym punkci
zwierzak:
Znajdź obie granice jednostronne (właściwe bądź niewłaściwe) we wskazanym punkci
sgnx
y=
w punkcie zero
x
1 gru 13:38
J:
sgnx
lim
x→0
+
= + ∞
x
sgnx
lim
x→0
−
= − ∞
x
1 gru 14:06