rozkład na ułamki proste
Marcel: Witam
Mam problem z rozkładem na ułamki proste funkcji.
Moglibyście mi pomoc w rozwiązaniu

1) f(x)=2x−1/x
2−1
2) f(x)= x
2/x
2−5x+6
3)f(x)= x
4+2/x
4−16
3)f(x)=2/(x−1)
2(x+1)
Proszę o szybką pomoc
1 gru 12:35
Hajtowy: Kartkóweczka czy sprawdzianik?
1 gru 12:39
J:
..pozostałe analogicznie..
1 gru 12:39
Marcel: kolokwium

prosiłbym o całe rozwiązania bo jestem z tego zielony...
1 gru 12:40
Marcel: ale muszę też wyliczyć A,B,C,D itp. jeśli występują po rozkładzie... Proszę o pomoc
1 gru 13:42