pierwiastki
Joanna94: Zad1.Oblicz:√20−√13+√27trzeciego stopnia. ten pierwiastek przed liczbą 20 jest długi aż do
liczby 27 i tak samo z pierwiastkiem przed liczbą 13.
Zad2. Oblicz: [1−√3−√5]−[√5−2]+2[√3−2] .
Proszę mi pomóc rozwiązać te 2 zadania,mam to na pracę kontrolną.
1 gru 10:59
Paweł: do jakiej szkoly chodzisz?
1 gru 21:35
Ditka:
1)
√20−√13+3√27=√20−√13+3=√20+√16=√20+4=√24=2√6
2)
[1−√3−√5]−[√5−2]+2[√3−2]=1−√3−√5−√5+2+2√3−4=√3−2√5−1
1 gru 21:51
Joanna94: Paweł: do 1 liceum ale kompletnie nie ogarniam matmy,zresztą jak zawsze.
2 gru 11:09
Joanna94: Ditka: Dziękuję bardzo
2 gru 11:14
daras: to moze zmień szkołe na gastronomik?
2 gru 14:48
Joanna94: daras: nie dzięki, jestem po szkole zawodowej xD
5 gru 21:51