| IPBI | 3 | |||
szukamy punktu P=(x,y) takiego że | = | |||
| IAPI | 4 |
| 4 | ||
IABI= | IPBI + IPBI | |
| 3 |
Ajjj ... sorry ( źle przeczytałam treść)
Poprawiam
| |BP| | 3 | ||
= | ⇒ 4*|PB|=3*|AP| | ||
| |AP| | 4 |
| 34 | 44 | |||
x= | i y= | |||
| 7 | 7 |
| 34 | 44 | |||
P( | , | ) | ||
| 7 | 7 |
A=(2,4)
B=(7,8)
AB→=[7−2, 8−4]=[5, 4]
| 4 | 4 | 20 | 16 | 6 | 2 | |||||||
AP→= | AB→= | *[5, 4]=[ | , | ]=[2 | , 2 | ] | ||||||
| 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 |
| 6 | 2 | 6 | 2 | |||||
P=A+AP→=(2, 4)+[2 | , 2 | ]=(4 | , 6 | ) | ||||
| 7 | 7 | 7 | 7 |