,
quarhodron: | | 1 | |
odczytaj granice z funkcji f(x)= |
| |
| | x | |
a)lim f(x)
x→−
∞
b) lim f(x)
x→+
∞
c)lim f(x)
x→0
−
d) lim f(x)
x→+
+
czy dobrze myśle: a=0 b=0 c=−
∞
d=+
∞
30 lis 21:40
undefined: Dobranoc
30 lis 21:40
quarhodron: tzn. że dobrze

? jeżeli tak to mam jeszcze trochę do robty
30 lis 21:41
quarhodron: narysować:
lim f(x)=+∞
x→2−
lim f(x)=−∞
x→2+
jak to ma wyglądać ?
30 lis 21:56
quarhodron:

x=2
30 lis 22:02
quarhodron: nikt nie powie mi czy mam dobrze?
30 lis 22:29
quarhodron: ?
30 lis 22:59
Mila:

Piszesz bardzo nieprecyzyjnie i nie wiem, czy o to chodzi.
1 gru 00:10
quarhodron: Dzięki Mila

a to drugie mam dobrze?
1 gru 09:07
razor:

| | −1 | |
np. funkcja f(x) = |
| |
| | x−2 | |
1 gru 09:16
quarhodron: ok
1 gru 12:01
quarhodron: jak to narysowałeś tak ładnie ?
1 gru 12:01
Lukas:
weź ołówek przyłóż do ekranu i rysuj
1 gru 12:03