matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażenia
basia06:
(a−1)(a
4
+a
2
+1)(a+1) a=
6
√
5
30 lis 21:39
Eta:
..= (a
2
−1)(a
4
+a
2
+1)= a
6
−1 Podaj wynik dla a=
6
√
5
30 lis 21:41
basia06:
ma wyjść 4
30 lis 21:42
Eta:
No i wyszło
a
6
−1=(
6
√
5
)
6
−1= 5−1=
4
30 lis 22:08