POMOCY
AGA:

Oblicz pole pierścienia przedstawionego na rysunku
17 lis 19:38
Krzysiek2005: 4 tj promien czy srednica tego kola w srodku?
17 lis 19:42
Krzysiek2005: jak tak, to P=π * 52 − π*46 czyli P=25π−16π P=9π
17 lis 19:44
ambrell: Z rysunku wynika, że średnica.
17 lis 19:44
Krzysiek2005: jak tak, to P=π * 52 − π*46 czyli P=25π−16π P=9π
17 lis 19:44
ambrell: Z rysunku wynika, że średnica.
17 lis 19:44
AGA: nie mam zielonego pojęcia ale wiem że ma wyjść 21π
17 lis 19:44
Krzysiek2005: a jak srednica, to zamiast 4 dajesz 2 i obliczasz
17 lis 19:45
AGA: nie bo ma wyjść 21π
17 lis 19:45
AGA: Oblicz mi to
17 lis 19:46
AGA: Oblicz mi to
17 lis 19:46
AGA: Oblicz mi to
17 lis 19:46
Krzysiek2005: no to w takim razie tj srednica, a wiec promien wynosi 2 i bedzie P=π*52 − π*22 P=25π−4π
P=21π
17 lis 19:46
Krzysiek2005: co ty taka nadpobudliwa

17 lis 19:47