Zapisz w postaci iloczynu
krol_rykowiska: Zapisz wyrażenie w postaci iloczynu:
cos2α + cosα + 1
30 lis 20:15
zombi: cos2a = cos2a − sin2a = ...
30 lis 20:17
ICSP: 1 = cos2α + sin2α
30 lis 20:19
krol_rykowiska: rozumiem że ma wyjść 2cos2α + cosα ?
Tylko co dalej?
30 lis 20:38
krol_rykowiska:
30 lis 20:45
krol_rykowiska: up
30 lis 20:55
Blondyneczka: cos2α + cosα + 1
cos
2α − sin
2α + cosα + cos
2α + sin
2α
cos
2α + cosα + cos
2α
2cos
2α + cosα
cosα(2cosα + 1)
I mamy iloczynek
30 lis 21:07
krol_rykowiska: bez kitu, dzięki blondyna xD
30 lis 21:13