matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z funkcji
asi264:
zadanie 1. Naszkicuj wykres funkcji, która spełnia warunki: Df=(−3;4) ZW=(−2;3> f(x)>o <=> x∊ (−1,2) zadanie 2. Dla jakich wartości parametru m równanie ||m+2|−5|=m ma dwa rozwiązania? Proszę o pomoc.
30 lis 17:56