matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
mario:
Cząstka porusza się płaszczyźnie XY według równań: x(t)= t+3 y(t)=2t
2
−12t+16. a. Kiedy cząstka przecięła os X, a kiedy oś Y? b. Naszkicuj tor ruchu cząstki.
30 lis 16:46
Krzysiek:
t=x−3 y=2(x−3)
2
−12(x−3)+16
30 lis 17:42