matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
senki:
x
2
+ x
5
= 0 Poprosze o rozpisanie całego zadania jak powinno być bo wiem że wynik to tylko x=−1 ale nie wiem jak to napisac. Dziękuje za pomoc
30 lis 16:21
Eta:
x
5
+x
2
=0 x
2
(x
3
+1)=0 x=0 v x= −1
30 lis 16:42