matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSTE ZADANIE :D
bum:
sin5x−cos5x=0 prosze o jakis pomysl
30 lis 15:49
Mila:
sin(5x)=cos(5x) /:cos(5x) [ napisz dlaczego możesz tak zrobić] tg(5x)=1
π
5x=
+kπ
4
x=...
30 lis 15:52
bum:
ooooo dzieki lofciam cie
30 lis 15:59