matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układy równań metodą eliminacji Gaussa
Daniel:
⎧
x−y−2z+u=−1
⎜
2x−2y+z−u=−2
⎨
3x−3y−z=−3
⎩
5x−5y−u=−5
⎧
x+y+z+t=0
⎩
x+y−z−t=1
Potrafi ktoś wytłumaczyć jak zrobić te przykłady?
30 lis 12:01