matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
mateusz:
znajdź liczby naturalne a b c i d dla których
151
1
= a +
115
1
b +
c+ (1/d)
115
Obliczyłem że a =
= 1
115
1
36
=
b
115
1
7
=
c
36
1
1
=
d
7
czyli a = 1 b = 3 c = 5 d =7 ?
30 lis 11:25
mateusz:
Up
30 lis 12:05
mateusz:
Up
30 lis 12:53
3Silnia&6:
b=4
1
i rozumiem, ze nie
tylko
b
1
36
=
1
b +
c + (1/d)
115
30 lis 13:03
mateusz:
Tak, zapomniałem podopisywac resztę
30 lis 13:06
mateusz:
Ale "b" nie będzie 4
Wydaje mi się ze 3
30 lis 13:33
Bogdan:
151
36
1
1
= 1 +
= 1 +
= 1 +
=
115
115
115
36
7
3 +
36
1
1
= 1 +
= 1 +
1
3 +
(36/7)
1
3 +
5 + (1/7)
30 lis 13:53
mateusz:
Dziękuję Bogdan
30 lis 14:12
Wiksuia12345:
A czy to jest różnica ?
30 lis 16:01
mateusz:
30 lis 16:06