f. kwadratowa
tyu:
cześć
mam pytanie
| | m−2 | |
jeśli jest wzór funkcji x2+3x − |
| = 0, to |
| | m − 3 | |
czy dobrze myślę, że ten minus odnosi się do całego ułamka, czyli prawidłowy jest poniższy
zapis
| | m−2 | | m−2 | | 2−m | |
c= − |
| = − ( |
| ) = |
| |
| | m − 3 | | m − 3 | | m − 3 | |
30 lis 10:01
Ditka:
tak
30 lis 10:11
tyu: thx
30 lis 10:11
Julian: Minus po prostu jest, na razie zostaw go i zobacz co Ci wyjdzie z tego co masz. Najpierw
wszystko oblicz bo może Ci wyjść 1/3 i wtedy dopiero będzie na minusie −1/3.
30 lis 10:11
tyu: wrzuciłem go w licznik i wyszedł dobry wynik.
30 lis 10:32