| √3 | 1 | ||
− | i | ||
| 2 | 2 |
| 1 | √2 | |||
|z| = √ | = | |||
| 2 | 2 |
| √3 | 1 | |||
cos x = | / | = √3 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | √2 | 1 | 2 | √2 | ||||||
sin x = | / | = | * | = | ||||||
| 2 | 2 | 2 | √2 | 2 |
| √3 | 1 | |||
|z|=[( | )2+( | )2]12 | ||
| 2 | 2 |
| 3 | 1 | |||
|z|=( | + | )12=√1=1 | ||
| 4 | 4 |
| √3 | ||
cosφ= | ||
| 2 |
| 1 | ||
sinφ=− | ⇔ | |
| 2 |
| π | ||
φ=2π− | ||
| 6 |
| 11π | 11π | |||
z=(cos | +i sin | ) | ||
| 6 | 6 |
w informatyce jest modulo określana jako reszta z dzielenia. Ale oczywiscie masz racje.
Moduł !