Oblicz
Szymon: log2 (9−2x) = 3−x
29 lis 22:21
Jędrek:
A no "oblicz"
29 lis 22:25
Jędrek:
A może: rozwiąż równanie logarytmiczne ?
29 lis 22:26
Szymon: Przepraszam źle sformułowałem polecenie ale to nie zmienia faktu, że za Chiny tego nie potrafię
zrobić
29 lis 22:41
Jędrek:
D= R ( dlaczego?
Z def. log 2
(3−x)= 9−2
x ⇒ 2
3*2
−x+2
x−9=0
(2
x)
2−9*2
x+8=0 ⇒ (2
x−8)(2
x−1)=0 ⇒ 2
x=8 v 2
x=1
a to już banał , więc dokończ .......
29 lis 22:45
Jędrek:
I co? bez pomocy Chin ..... rozwiązane

Pasuje?
29 lis 22:56
Szymon: Dziękuje
30 lis 00:01
Eta:
30 lis 00:04