matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dział wyrażenia algebraiczne,Oblicz:
Michał:
(
√
4−
√
7
−
√
4+
√
7
)
2
29 lis 21:44
Jędrek:
(a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
a=
√
4−
√
7
, b=
√
4+
√
7
działaj
29 lis 21:45
Michał:
Nie pomyślałem,wielkie dzięki !
29 lis 21:46