matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bv
ANIA PROSI:
ZADA 19 Stosunek wysokości stożka do promienia podstawy wynosi 3:1. Objetosc stozka jest rowzna 125π cm3. Zatem promień podstawy stozka ma dlugosc] A 25cm B 15cm C5cm D√5cm
17 lis 19:16
Godzio:
r=x H=3x
1
V=
πr
2
H=x
3
π
3
x
3
π=125π x=5 Odp C
17 lis 19:19