aa
Hugo: |z−1| + z
−−−(sprzęrzenie z zet) = 3
√x2 + y2 + 12 + x −yi = 3
y=0
√x2 + 12 + = 3−x
x
2 +1 = 9 + x
2 − 6x
a w odp jest x = 2
29 lis 19:06
ICSP: |z−1| − rzeczywiste
3 − rzeczywiste
zatem
z* − rzeczywiste
czyli
z rzeczywiste
Wystarczy rozwiać•zać równanie
|z−1| + z = 3 w liczbach rzeczywistych
29 lis 19:15
Hugo: nie wychodzi

|z−1| + z = 3
√z2 +1 + x − yi = 3
√z2 +1 + x = 3
√x2 +1 = 3−x
x
2 +1 = 9 −6x + x
2
8=6x
a ma byc x=2
29 lis 19:27
ICSP: nie umiesz rozwiązać równania
|x − 1| + x = 3
w liczbach rzeczywistych ?
29 lis 19:30
Hugo:
x−1 + x =3 dla x>= 1
2x = 4
x = 2

!
−x +1 +x = 3 dla x <1
sprzecznosc
czyli to nie modulo... a nie da sie przez modulo jakos
29 lis 19:40
ICSP: Nie ma sensu sobie utrudniać.
29 lis 19:40